Bewust en met vertrouwen voorbereiden op de komst van je kindje

Wat leuk dat je meedoet met deze online cursus Ontspannen Bevallen! Elke les kun je in je eigen tempo bekijken en zo vaak afspelen als jij wilt. Ik raad je aan om iedere week een vast moment in te plannen om met een nieuwe module te starten, zodat je er een lekker tempo in houdt en tegelijkertijd de tijd hebt om de informatie even te laten bezinken. Dus pak je agenda er bij en begin maar met plannen! Iedere les bestaat uit meerdere video’s, soms ook meditaties en werkboeken. De werkboeken kun je downloaden, opslaan en vervolgens digitaal invullen. Of je print ze uit en vult ze lekker met pen in, net wat jij het makkelijkste vindt! Bekijk ook zeker de bonuslessen die verschillende experts hebben gemaakt, die zijn ook superleerzaam! Word lid van de besloten Facebook groep, waar je je nog meer kunt laten inspireren en al je vragen kunt stellen. Heb je behoefte aan meer oefening onder begeleiding van mij, schrijf je dan in voor een live-dag in de agenda. Heel veel plezier!

OVERZICHT VAN ALLE LESSEN

Les 1:

Het geheim van een droombevalling

Na deze module weet je wat er precies in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling, welke spieren en hormonen een rol spelen en hoe je dat op een positieve manier kunt beïnvloeden. En wat de ingrediënten zijn voor een ontspannen droombevalling!

Les 2:

Ontspannen? Hoe dan?!

In deze module leer je verschillende technieken die je kunnen helpen om zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling mentaal en fysiek rustig en ontspannen te blijven. Je krijgt verschillende tools aangereikt om je gedachten onder controle te krijgen, zodat je niet in paniek hoeft te raken en de stress niet tegen je gaat werken.

Les 3:

Een band opbouwen tussen jou en je baby

Na deze module weet je waarom het zo ontzettend belangrijk is dat je tijdens de zwangerschap al bezig bent met het opbouwen van een band met je kind. Ook leer je wat het effect van de geboorte op je kind is en hoe dat een imprint geeft voor de rest van het leven.

Les 4:

Een gezonde geest in een gezond lichaam

 In de module krijg je veel verschillende tips aangereikt om aan de slag te gaan met een uitgerust, gezond en fit lichaam dat voorbereid is op de topprestatie die het tijdens de bevalling moet gaan leveren. Leer over voeding, sporten, ontspanning en houdingen.

Les 5:

Het perfecte geboorteteam

Bevallen doe je doorgaans niet alleen, ook je partner heeft een duidelijke rol tijdens de bevalling; jullie leren om samen een team te vormen en wat ieders rol is tijdens de bevalling. Deze module is een must voor je partner!

Les 6:

De bevalling van A tot Z

In deze module leer je alles over de verschillende fases tijdens de bevalling, van het moment dat je herkent dat de bevalling begonnen is tot aan het begin van de kraamtijd. Weet welke techniek je in iedere fase kunt toepassen, en de beste tips en trucs nog eens op een rijtje voor een ontspannen bevalling.

Bonusles 1:

Smaak-ontwikkeling tijdens de zwangerschap en daarna

Leer hoe de smaak-ontwikkeling van je baby tijdens de zwangerschap al ontstaat en hoe je van je baby een goede eter maakt.

Bonusles 2:

Voeding tijdens de zwangerschap

In deze bonusles krijg je alle informatie over gezonde voeding tijdens de zwangerschap en hoe je met cravings om kunt gaan.

Bonusles 3:

Veilig sporten tijdens de zwangerschap en daarna

Leer hoe je fit kunt blijven tijdens de zwangerschap en hoe je veilig kunt blijven sporten.

Bonusles 4:

Het geboorteproces

Een verloskundige vertelt je hoe het normale geboorteproces verloopt en geeft je vanuit verloskundig perspectief tips.